3 października organizowaliśmy w Domu Pomocy Społecznej warsztaty gastronomiczne w ramach trwającego projektu polsko - czeskiego "Transgraniczna pomoc społeczna".
Wraz z naszym partnerem po stronie czeskiej, a konkretnie mieszkańcami oraz pracownikami Centrum Socialnich Služeb Jesenik na czele z Jan Rotter przygotowywalismy zdrowe potrawy, głównie w postaci past warzywnych. Na obiad natomiast przygotowana była potrawa regionalna ślaska - rolada z kluskami śląskim oraz modrą kapustą.
Podczas warsztatów wykorzystano piec konwekcyjno-parowy, zakupiony w ramach projektu, który pozwala na przygotowanie potraw beztłuszczowo.
Za całokształt największe podziękowania należą się koordynatorowi projektu - Maciejowi Staszewskiemu Sta Mac, za pomysłowość i organizację. A także pracownikom, którzy mieli swój duży wkład w organizację tych warsztatów: Tomasz Małgorzata Zaczek, Małgorzata Nakonieczna, Aga XJ, Ewelina Feret, Arkadiusz Nowacki, Iwona Stącel, Irena Madera, Beata Ślusarz, Brygida Haczkiewicz, Anna Nakonieczna, Beata Banasik i inni.
https://www.facebook.com/StarostwoPowiatoweWPrudniku/videos/1181136848704858/
Dodano: Poniedziałek, 8 Pażdziernik 2018r. godz.:10:17.
Czy chcesz przejść do strony: i otworzyć ją w nowym oknie?